Aktiviteter for den kritikkinteresserte

Jonas Ekeberg. Foto: tigerclaws
Jonas Ekeberg. Foto: tigerclaws

I morgen, tirsdag 27.10, er det kritikersalong i Trondheim, klokken 18:00 på Kafé Ni muser, med tema «Har kunstkritikken noen fremtid i Trøndelag». Fra programmet:

Tre innledere vil belyse en rekke problemstillinger: Jonas Ekeberg, som er den nye redaktøren for nettstedet kunstkritikk.no; kunstkritikeren Solveig Lønmo, som skriver i Adresseavisen; og førsteamanuensis Sissel Furuseth, som vanligvis er faglig ansvarlig for masterstudiet studiet i kunstkritikk og kulturformidling ved NTNU i Trondheim – landets eneste tilbud på området. Møtelederen Dag Solhjell legger opp til at det blir god tid til meningsutveksling og debatt mellom panel og andre deltakere på møtet.

Kom alle som kan! Jeg tror det blir kjekt. Blir spennende for meg i alle tilfelle å få en skikkelig introduksjon til hva trønderne mener er de viktigste problemstillingene for en lokal kulturoffentlighet.

Om jeg var i Bergen på onsdag ville jeg gått på arrangementet «Dette er en skikkelig bra sak», som blant annet skal svare på spørsmålene:

  • Hva er «god kulturjournalistikk» ?
  • Hva er en «god sak»/vinkling?
  • Hvilke forventninger har scenekunstprodusentene til pressen og pressen til scenekunstprodusentene (eller informasjonsrådgiverne)?
  • Hvordan bør forholdet mellom journalister og informasjonsrådgivere i scenekunstfeltet være?

Interessante folk i panelet, selv om bytabloiden BA mangler. De har en mye mer åpen holdning til forhåndsdekning av kultur, og kan nok fungere litt som mikrofonstativ, i motsetning til BT som bærer på en voldsom redsel mot lanseringsjournalistikk (så lenge det ikke dreier seg om Bruce Springsteen).

2 kommentarer om “Aktiviteter for den kritikkinteresserte

  1. Jeg synes vel at Solhjell i invitasjonen fra Kritikerlaget overspiller den lokale vinklingen en smule (på sitt sedvanlige pessimistiske vis), men det kan bli artig lell…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s